fotografia retrat sergi bas cuiner de l'encesa

El nostre xef

“[…] – Sergi! I avui què tens?”

La meva aspiració sempre ha sigut portar el meu propi restaurant per poder dur a terme la proposta gastronòmica que coneixereu al Restaurant l’Encesa.

 

La meva filosofia és treballar amb els productes del nostre entorn, tan pel consum responsable com per la qualitat. La nostra geografia ens permet tenir productes excel·lents i de primera mà com és el peix de la llotja, el marisc, la carn de vedella, el porc de granja, les verdures del pagès i els vins de l’Empordà.

 

Els nostres clients sempre han sigut la família que ens ha donat suport, la gent del poble i els turistes, que amb bon paladar, volen gaudir dels productes locals. 

La gràcia dels productes de temporada és que no sempre pots menjar el mateix, i els nostres clients ho valoren. El meu gran objectiu és no tenir carta i que els clients vinguin al Restaurant l’Encesa amb la tranquil·litat que menjaran molt bé a un preu just. El meu somni és que la gent vingui al restaurant – “Passeu, passeu!”, s’assegui a taula – “Com si fos casa vostra!” i l’única pregunta fos – “Sergi! I avui què tens?”. I segons els productes i la temporada, oferir uns plats o uns altres.

Trajectòria professional

Fa més de vint anys que em dedico a l’art de la cuina i continua sent la meva passió des del primer dia. Aquest lloc és molt important per mi perquè és on vaig fer els meus primers passos en el món de la hosteleria i en tinc molts bons records. Seguidament vaig treballar a diferents restaurants, des dels més tradicionals fins als més avantguardistes on em vaig anar especialitzant.

 

L’última aventura va ser experimentar amb la brasa i els aromes que les diferents fustes d’alzina, olivera, cep o taronger aporten els aliments, i com poden influir aquests petits detalls als meus plats.

 

La meva cuina es basa en la meva vida i en el “carinyo” i el positivisme que hi destino a les coses que faig.