restaurant l’encesa, cuina de mercat

Productes de temporada, cuina de proximitat

Cada dia és una aventura! Amb la cuina de mercat juguem amb els gustos i els plats especials segons els productes de temporada. Tenim una pissarra on escrivim els productes del dia i els plats elaborats perquè puguis decidir el que més t’agrada.

 

Ens encanta sorprendre-us. Durant la temporada alta, de Sant Joan fins a finals de setembre, oferim carta! I com que ens agrada que us sentiu únics i especials, també mantenim la pissarra amb els plats més destacats perquè gaudiu del Restaurant l’Encesa igual que nosaltres.

restaurant proximitat port de la selva
carn a la brasa
LA NOSTRA ESPECIALITAT

La brasa, un potenciador d’aromes i gustos

La majoria dels nostres plats estrella estan fets a la brasa, però no com la que t’imagines. La nostra brasa conserva l’essència i les aromes del producte per aconseguir una explosió de sabor al teu paladar.

 

Utilitzem suports de fusta d’alzina, olivera, cep i taronger per amanir els plats de forma 100% natural. D’aquesta manera el producte no és alterat. Si ets un amant de la brasa i del producte en origen, et quedaràs bocabadat!

una carta canviant

Els nostres plats

Al Restaurant l’Encesa tenim una carta amb els plats aproximats segons temporada. Des de Sant Joan fins a finals de setembre oferim plats a escollir. La resta de l’any ens agrada adaptar-nos a l’estació i escollir els millors plats segons qualitat i proximitat. Mira la pissarra i deixa’t sorprendre!

  • Pop roquer del Cap de Creus a la brasa

    Producte de la nostra terra, fet en dues coccions, acabat a la brasa i fumat!

  • Anxoves de l’Escala amb Kalamata

    Les millor anxoves, amanides amb oli d’oliva verge extra i acompanyades d’oliva Kalamata.

  • L’albergínia escalivada amb formatge i mel

    Les flames li donen un gust de brasa intens, i amb el formatge de cabra i la mel fan una combinació sorprenent!

  • Musclos de roca fumats amb olivera

    Producte 100% cuinat a la brasa amb un toc fumat de fusta d’olivera.

  • Escalivada a la brasa

    La tradicional escalivada feta a la flama del carbó d’alzina.

  • Tomata fresca de l’hort

    Una amanida fresca de “tomata tomata”...!

  • Arròs de mar amb sípia, gambes i cloïsses

    Del nostre mar... la nostra paella.

  • Coca tramuntana amb escalivada, espàrrecs i all negre

    Coca torrada a la brasa amb escalivada i el seu toc d’all negre.

  • La nostra “pinya colada” a la brasa

    Un cóctel fet postre...pinya, rom, coco... tot fet a la brasa!

  • Magret d’ànec de l’Empordà

    Directe a la brasa, per potenciar el seu sabor i amb la seva guarnició segons la temporada...

  • Cloïsses a la brasa amb llima

    Cuinades a la brasa on agafen aquest gust fumat tant... bo!

  • Gambes fresques del Port de la Selva

    Fetes volta i volta directament a la graella.

  • Navalles a la brasa

    Sense embuts, navalles a la brasa!

  • Arròs de mar i muntanya amb panxeta

    El nostre arròs de sípia amb costelló i panxeta.

  • Salmó fumat amb guacamole

    Salmó cuinat directament a sobre la fusta de roure i al mateix temps a sobre la brasa, s'encén la fusta, fuma el salmó, la resta quan el tastis....

  • Entrecot de vedella de l’Empordà

    Carn de proximitat, tendra i dolça feta a la nostra brasa d’alzina.

  • Orada salvatge a la brasa

    Peix fresc a la brasa amb la seva guarnició de verdures.

  • Llobarro salvatge a la brasa

    Llobarro de ració a la brasa del mibrasa.

La brasa és la tècnica de cuina més antiga

el nostre celler

A la copa, vinyes D.O. Empordà

El vi de D.O. Empordà està agafant molt de renom entre els sommeliers d’arreu d’Europa.

 

Valoren la seva producció local i majoritàriament ecològica. La seva condició climàtica també condiciona el gust, l’olor i la textura dels vins que d’altres no tenen. Gràcies tramuntana!

 

A casa nostra sempre hem tingut cultura de vi, igual que a Catalunya des de l’imperi romà, i així la volem fer créixer!